keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Ikuinen kysymys; miten yhdistää ihminen ja laite?

Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa on otettu kuluneen vuoden aikana iso harppaus eteenpäin digitalisaation polulla hius- ja vaatetusalalla. Olemme saaneet IPad-laitteita käyttöömme ja myös olemme niihin uskaltaneet koskea.

Miten se on onnistunut? Isolla luentosaliporinalla vai ollaanko ihan kokoustettu asian puitteissa? Ei, vaan on otettu käyttöön vertaisoppiminen, se joka tietää eniten, jakaa sitä eteenpäin ja porukalla opetallaan asiaa, jossa kukaan ei ole kunkku. Opettajat ovat ottaneet laitteet käyttöön pikkuhiljaa, hiukan ehkä epäröiden, mutta nyt on kuitenkin suurin epäluulo ohitettu. Nyt mielessä on hyvänlainen kutina että josko sitten minäkin ja hitsi että se IMovie olikin näppärän oloinen…eli myönteinen vire on olemassa.

Perustutkinnoissa opetellaan ihmisen kohtaamista, asiakaspalvelua. Sitä oppia ei saa laitteiden avulla, mutta ehkä niitäkin tilanteita voi videoida ja miettiä omia maneereitaan ja olemustaan. Välineiden, laitteiden ja työtekniikoiden opetteluun vaaditaan kädentaitoa, toistoa ja pitkäjänteisyyttä, sitä ei sovi unohtaa tässä erilaisten appsien maailmassa. Mutta miten yhdistää käden hienomotoriikka, silmän hyvä muoto- ja värisilmä sekä ystävällinen ja asiantunteva asiakaspalvelu digitaalisesti? Opetusvideona, snapchat-koosteena vai liveseurantamahdollisuutena?

Annetaan opettajille ja nuorille mahdollisuus, sieltä se vastaus tulee!

Anne Aksentjev
Koulutuspäällikkö
Muoti ja kauneus, puhdistus ja valmentava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.