perjantai 4. maaliskuuta 2016

Virtuaalisairaalan koulutusta Loukkopäivänä

Uudenmaantien koulutalo oli yhtenä rastina 3.3.2016 pidetyssä Loukkopäivässä Salon ammatillisessa koulutalossa. Aiheeksi valikoitui Digihauki-hankkeeseen kuuluva Virtuaalisairaala. Koulutus toteutettiin kolmen opettajan, Heli Kaira, Sari Havia ja Mika Alhonkoski, voimin. Koulutuksen sisältö rakentui virtuaalisairaalan esittelystä ja sen sisällön harjoittelemisesta. Yleisölle oli varattuna tietokoneet ja valmiiksi tehty "pelialusta", jossa he pääsivät kokeilemaan Virtuaalisairaalan pelillisyyttä.


Vilkkaimmat keskustelut käytiin paperittomasta näyttösuunnitelmasta sekä pelillisyyden hyödyntämisestä. Erityistä mielenkiintoa herätti palvelun ilmaisuus ja se, että kaikki voivat vapaasti hyödyntää jo olemassa olevaa materiaalia. Tähän yleisöä pyrittiinkin rohkaisemaan, onhan kaikki hyvä oltava kaikkien käytössä.


Palaute päivästä oli hyvää!! Erityisen hyvänä koettiin palvelun jaettavuus! Haasteena osa opettajista koki sen, että viekö virtuaalisuus kontaktiopetuksen hiljalleen kokonaan pois. Tätä ei toivottavasti tarvitse tulevaisuudessa pelätä :)


Uudenmaantien koulutalon materiaalipankkiin on päivitetty kuvamateriaalia Loukkopäivästä. Alla olevasta linkistä pääset Thinglinkkiin. Materiaalipankin linkin löydät alalaidasta.


https://www.thinglink.com/scene/732503558317932546Nyt vain toivotaan, että muut koulutalot ottavat käyttöön edes osia Virtuaalisairaalasta ja esimerkiksi luovat omia pelejään siten, että kaikki voisivat näitä opetuksessaan hyödyntämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.