tiistai 14. kesäkuuta 2016

Aninkaisten kevään summausta

 

OneNote Class Notebook on nyt käytössä vaatetustekniikan opiskelijoilla (1. ja 2. toisen vuoden opiskelijoilla) sekä kotityö-ja puhdistuspalvelualan 1. vuoden opiskelijoilla. Parturi-kampaaja –alan 1. vuoden opiskelijoiden kanssa on muistikirjaan tutustuttu ja testattu tvt-opintojen tunneilla ja pääkäyttö on ollut ammattiopintojen aikana. Muistikirjaa on käytetty oppimisen dokumentointiin:

·         Työskentelyn vaiheista (kopu-opiskelijat) on otettu kuvia ja muistikirjan Sisältökirjastosta on haettu  aiheeseen kuuluvaa tietoa ja yhdistetty käytäntöä (mitä tapahtuu) tietopohjaan (miksi tapahtuu).

·         Vate-opiskelijat ovat kuvanneet omia töitään ja esitelleet niiden ominaisuuksia sekä pohdiskelleet työvaiheiden onnistumista muistikirjaa hyväksikäyttäen. Lisäksi muistikirjaa on käytetty ammattiopintojen tunneilla

·         Paka-opiskelijat ovat käyttäneet muistikirjaa tvt-opinnon tunneilla työvälineopiskeluun ja ammattiopinnon tunneilla töiden ja työvaiheiden muistiinpanoihin.

Opiskelijat ovat huomanneet OneNote-ohjelman toimivuuden ja osa opiskelijoista käyttää ohjelmaa säännöllisesti omien muistiinpanojen tekoon omalla puhelimellaan.      

     

Opiskelijan oman ajattelun tärkeys

OneNote mahdollistaa muistiinpanojen teon käytännön työskentelyn ohessa. Tämä nostaa opiskelijan oman ajattelun tärkeyttä esille. Opiskelijan ratkaistava tekeekö jostain työvaiheesta itselleen nopean muistiinpanon vai ei. Perinteisessä teoriaopetuksessa opiskelijat kysyvät usein pitääkö tämä kirjoittaa muistiin. Nyt ei välttämättä ole mitään kirjoitettavaa, mutta on ehkä silti tärkeää muistettavaa.

 

Muistiinpanon tekeminen on nopeaa kirjoitettuna tai äänitallenteena

Muistikirjan ollessa auki puhelimessa, kuvan ottaminen kestää muutaman sekunnin ja kuva on muistikirjassa heti ja muutaman hetken kuluttua myös OneDrivessa tallessa. Kotona otettuun kuvaan on helppo lisätä selostus joko tekstinä tai äänitallenteena. Myös videon liittäminen onnistuu.

 

Kevään summaus saa vielä jatkoa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.