sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

OneNote Class Notebook - helppoutta työskentelyn dokumentointiin, myös opettajalle

Otsikosta tuli melkein mainoslause. Turun kaupungin sivistystoimialalla on kaikilla käytössä Office 365 ja sen sisällä OneNote-muistikirjaohjelma. OneNote on vanha työkalu. Ensimmäinen versio ohjelmasta julkaistiin vuonna 2002. Mielestäni se on myös jäänyt täysin vaille ohjelmalle kuuluvaa huomiota. Sen avulla pystytään yhdistämään

  • kuvat,
  • filmit
  • sähköpostit,
  • MS-Office-tiedostot, 
  • pfd-tiedostot,
  • kirjoitetut (myös käsinkirjoitetut) muistiinpanot, 
  • piirrokset muistiinpanoiksi


Lähes kaikki näistä ominaisuuksista löytyvät myös ohjelman mobiililaiteversiosta, joista löytyy myös mobiililaitteen kameraa hyväksikäyttävä dokumenttiskanneri-ominaisuus. Kun nämä ominaisuudet yhdistyvat Office 365 ympäristön OneDriveen, saadaan aikaan mukana kulkeva muistiinpanoväline joka on aina mukana ja voidaan ottaa käyttöön monilla laitteilla. Meillä on kokemuksia Android, IOS, ja Windows -laitteista.


Noin vuosi sitten OneNote-ohjelmasta tuli opetuskäyttöön paremmin soveltuva versio OneNote Class Notebook. Tässä ohjelmassa opettaja pystyy luomaan ryhmälleen muistikirjan, jossa jokaisella opiskelijalla on oma muistikirjansa, ryhmän yhteinen, ja yhdessä työstettävä, muistikirja sekä vain opettajan muokattavissa oleva sisältökirjasto. Tämän ohjelman ansiosta opettajan on nyt helppo siirtyä opiskelijan muistikirjasta toiseen ja käyttää sisältökirjastoa opiskelumateriaalin työstöön ja jakamiseen. Turun kaupungin sivistystoimialan tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön kehittämisen ja opetushenkilöstön täydennyskoulutuksen päämaja TOP-keskuksessa on järjestänyt systemaattisesti koulutusta tämän ohjelman käyttöönottoon. Siellä minäkin käyvin oppia saamassa vuoden vaihteen tienoilla.

 

Tämä ohjelma on meillä Turun ammatti-instituutin Aninkaisten yksikössä Digihaukihankkeen keskiössä. Kerromme ohjelman käytöstä tarkemmin tulevissa postauksissa.

 

 

 

 

Juha Pusa
Opettaja, matematiikka, fysiikka ja kemia, TVT

Turun kaupunki
Sivistystoimiala
Ammatillinen koulutus
Turun ammatti-instituutti
Aninkaistenkatu 7
PL 955, 20101 Turku
Puh +358449073142
juha.pusa(a)turku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.