keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Vapun ajan "Digisalaattia" Uudenmaantiellä

Uudenmaantien koulutalolla vietettiin 29.4.2016 opettajien pedagogista iltapäivää. Tähän liittyen yksi rasti napattiin Digihauesta ja nimettiin kekseliäästi "Digisalaatiksi." Rastin tarkoituksena oli antaa salaatinomaisesti paljon alustavia työkaluja opettajille, jotta jokainen voisi haluamallaan tavalla hyödyntää digitalisaatiota omassa opetuksessaan.


Sisältö rakentui opettajille tehdystä moodle-pohjasta nimeltä "Digihauki." Pohjaan on kerätty kaikenlaisia digitaalisia menetelmiä, joita opettaja voi halutessaan käyttää opetuksessaan. Pohja sisältää esimerkiksi ohjeita, esimerkkejä ja vinkkejä opetukseen. Sisältö koostuu esimerkiksi Internet-visoista, videoinnista, visualistamisesta, blogeista, 3D-opetuksesta ja interaktiivista seinistä eli siis todellinen salaatti.


Koko moodlepohja on kaikille opettajille avoin ja käytettävissä. Tavoitteena on madaltaa kynnystä tutustua digitalisiin opetusmenetelmiin ja antaa vinkkejä, kuinka näistä saataisiin täysi hyöty esille opetuksessa.


Opettajat ottivat koulutuksen positivisesti vastaan. Palauteessa pyydettiin myös ideoita ja kommentteja lisäsisällöstä moodleen (esimerkiksi OneNote), jotta tästä saataisiin jatkumo.


"Digisalaattiin" kuului myös osana tutkinnon visualistamisen nykytilan esittely opettajille. Tämän suhteen opettajilta toivottiin myös ideoita ja ajatuksia siitä, miten visualisointia voitaisiin kehittää ennen lopullista tuotetta syksyllä. Ideoita tuli jonkin verran, mutta pääsääntöisesti suunnitelma koettiin hyvänä.


Pedagogisen iltapäivän kuvaus on lisätty Thinglinkiin ja luettavissa sieltä:


https://www.thinglink.com/scene/732503558317932546Pelkkä kuvaus on myös katsovissa seuraavasta linkistä:


https://magic.piktochart.com/output/13528219-pedagoginen-iltapaiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.